Fortsätt till innehållet

Picklad blomkål

Fräsch, syrlig och med lite pepprig smak från kardemummakärnorna. Gott till olika grytor men även till lite fetare rätter som t ex paté.

Picklad blomkål

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • blomkålshuvud, stort
  • 4 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • kardemummakärnor

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i små buketter och skölj dem noga.
  2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt och kardemummakärnor i en kastrull.
  3. Lägg i blomkålsbuketterna i kastrullen och låt koka i ca 2 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt blomkålen svalna i marinaden.
  5. Förvara i en burk i kylskåpet.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.