Picklad blomkål

Picklad blomkål

Picklad blomkål

Fräsch, syrlig och har en touch av sötma, med kardemummakärnor som ger en underbar smak.

4 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

1 st
stor blomkålshuvud
4 dl
vatten
1 dl
ättiksprit
1 dl
socker
1 tsk
salt
2 st
kardemummakärnor

Gör så här

  1. Dela blomkålen i små buketter och skölj dem noga.
  2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt och kardemummakärnor i en kastrull.
  3. Lägg i blomkålsbuketterna i kastrullen och låt koka i ca 2 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt blomkålen svalna i marinaden.
  5. Förvara i en burk i kylskåpet.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.