Fortsätt till innehållet
Pilgrimsmusslor med citron och timjan

Pilgrimsmusslor med citron och timjan

Pilgrimsmusslor med citron och timjan

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g pilgrimsmusslor
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2½ dl citronskal, rivet
  • 0 kg färsk timjan
  • 0 kg salt
  • 0 kg svartpeppar
  • 1 dl lagrad ost, riven

Instruktioner

  1. Stek musslorna på ena sidan i smör i en het panna i ca 1 minuter.
  2. Vänd på musslorna och tillsätt vitt vin, rivet citronskal och timjankvistar. Stek i ca 1 minut och ös musslorna med stekskyn.
  3. Lägg upp musslorna på uppvärmda tallrikar. Häll över stekskyn. Avsluta med att salta, peppra och strö över osten.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.