Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 200 g pilgrimsmusslor
-
½ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl torrt vitt vin
- 2½ dl citronskal, rivet
- 0 kg färsk timjan
- 0 kg salt
- 0 kg svartpeppar
- 1 dl lagrad ost, riven
Dela recept
Instruktioner
- Stek musslorna på ena sidan i smör i en het panna i ca 1 minuter.
- Vänd på musslorna och tillsätt vitt vin, rivet citronskal och timjankvistar. Stek i ca 1 minut och ös musslorna med stekskyn.
- Lägg upp musslorna på uppvärmda tallrikar. Häll över stekskyn. Avsluta med att salta, peppra och strö över osten.
Till recepten
Dela recept