Pumpapaj

Pumpapaj

Pumpapaj

En saftig pumpapaj är perfekt för höstiga bruncher eller som dessert på halloweenfesten. Denna variant har en touch av ingefära och kanel som blir riktiga smakhöjare!

12 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

3 st
Ägg
1 ½ dl
Farinsocker
425 g
Pumpapuré
3 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Kanel
1 tsk
Ingefära
1 dl
Flytande margarin

Frosting

400 g
Färskost
½ dl
Äppeljuice
1 dl
Florsocker
1 tsk
Ingefära

Gör så här

  1. Vispa de rumsvarma äggen och farinsockret till ett fluffigt skum.
  2. Blanda i pumpapurén.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära. Sikta ner i pumpablandningen.
  4. Tillsätt slutligen margarin och blanda tills det är slätt.
  5. Häll smeten i en smord pajform på Ø 28 cm. Jämna till ytan.
  6. Grädda i nedre/mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 min tills pajen är genomgräddad.
  7. Blanda ingredienserna till ingefäraglasyren. Bred frostingen över den avsvalnade pajen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.