Fortsätt till innehållet

Pumpapaj

En saftig pumpapaj är perfekt för höstiga bruncher eller som dessert på halloweenfesten. Denna variant har en touch av ingefära och kanel som blir riktiga smakhöjare!

Pumpapaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg, rumstempererade
  • 1½ dl farinsocker
  • 425 g pumpapuré
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 1 dl flytande margarin

Frosting

  • 400 g färskost
  • ½ dl äppeljuice
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk ingefära, malen

Instruktioner

  1. Vispa äggen och farinsockret till ett fluffigt skum. Blanda i pumpapurén.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära och sikta ner i pumpablandningen.
  3. Tillsätt margarin och blanda till en slät smet.
  4. Häll smeten i en smord pajform (ca cm 28 Ø). Jämna till ytan.
  5. Grädda i nedre/mitten av ugnen i 175 °C i ca 30 minuter tills pajen är genomgräddad.
  6. Blanda ingredienserna till glasyren. Bred frostingen över den avsvalnade pajen.
  7. Dekorera gärna med pumpor gjorda i marsipan.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.