Rabarberpaj i form

Rabarberpaj i form

Rabarberpaj i form

Försommarrabarber smakar underbart i en paj kryddad med aromatisk ingefära. Gör ett helt pajark på en gång och frys eventuellt in de extra bitarna till senare när du är sugen på något gott.

12 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Bas

200 g
2 dl
Socker
3 st
Ägg
6 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1 ½ dl
1 ½ dl

Fyllning

750 g
Rabarber
1 msk
Färsk riven ingefära
1 dl
Brunt socker
1 msk
Potatismjöl

Smulblandning

100 g
1 dl
Socker
3 dl
Havregryn
1 tsk
Vaniljsocker

För servering

1 paket

Gör så här

  1. Blanda det mjuka smöret och sockret. Tillsätt äggen, vispa väl. Blanda i vetemjöl-bakpulverblandningen och till sist grädde och mjölken.
  2. Fördela ut degen med mjölade händer på den smorda bakformen, även runt kanterna. Grädda botten i 200 grader i ca 10 min.
  3. Koka upp rabarber, ingefära och farinsocker i en kastrull tills rabarbern är mjuk. Tillsätt potatismjölet till en liten droppe vatten under omrörning. Bred ut på den förgräddade botten.
  4. Blanda ingredienserna till smulblandningen genom att nypa och strö blandningen över rabarbern.
  5. Grädda i 200 grader i 25 min. Servera ljummen med vaniljsås.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.