Fortsätt till innehållet
Grillad rabarberpaj

Grillad rabarberpaj

Dessert på grillen? Den här goda rabarberpajen är ett bevis på att det funkar utmärkt. Dessutom extra fiffigt då alla får sitt egen paket med paj. Knytena kan förvaras i kylen tills det är dags att grilla efterrätt.

Grillad rabarberpaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g vaniljkräm, färdig
  • 400 g rabarber
  • 50 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ¾ dl farinsocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk kanel, mald
  • 500 g
    Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsås
    Valio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
    Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsås 500 g

Instruktioner

  1. Skär fyra bitar av bakplåtspapper och 4 bitar av folie (ca 25 x 25 cm), lägg dem ovanpå varandra med folien underst.
  2. Lägg vaniljkräm på bakplåtspapperna, hacka a rabarbern och strö ovanpå.
  3. Blanda ihop smör, socker, havregryn och kanel till en smulig blandning i en skål. Fördela över rabarbern.
  4. Vik ihop hörnen på bakplåtspappret och folien till ett knyte och stäng knytena.
  5. Tillaga på grillen tills rabarbern mjuknar. Det går även bra att tillaga dem i ugnen på 200 °C i ca 20 minuter.
  6. Servera din rabarberpaj med vaniljsås.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.