Saffranskaka

Saffranskaka

Saffranskaka

Denna mjuka och saftiga sockerkaka med saffransmak är perfekt att bjuda på under julens middagar och fikapauser. Den är väldigt enkel att göra och har en härligt gyllene färg.

8 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

200 g
2 ½ dl
Socker
3 st
Ägg
½ g
Saffran
2 ½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck
4 dl
Vetemjöl
1 ½ tsk
Bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och strö lite mjöl eller ströbröd i en form.
  3. Blanda smör och socker poröst och tillsätt sedan ett ägg i taget under omrörning.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet och undvik att röra för mycket för att undvika att skapa luftbubblor.
  5. Stöt saffran med 1 msk av sockret med hjälp av en mortel. Lägg i en kastrull tillsammans med mjölken och låt sjuda under omrörning. Häll ner i smeten.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr och låt därefter botten svalna helt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.