Senapssill

Senapssill

Senapssill

Att göra egen senapssill är lättare än vad man tror! Senapssillen är en folkkär rätt till de svenska högtiderna, och äts både på jul, påsk och midsommar. Om man vill ha den ännu krämigare kan man addera lite majonäs eller creme fraiche.

8 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

2 paket
5-minuterssill
1 dl
Grovkorning skånsk senap
4 msk
Dijonsenap
1 ½ dl
Brunt farinsocker
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 dl
Olja
1 dl
Hackad dill
1 dl
Hackad purjolök

Gör så här

  1. Skär sillen i mindre bitar och låt rinna av.
  2. Blanda socker, senap och vinäger i en skål och rör ner oljan försiktigt. Rör till sist ner dill och purjolök. Krydda med salt och peppar och vänd ner sillen i senapssåsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.