Skinkpaj med paprika

Skinkpaj med paprika

Skinkpaj med paprika

Den traditionella och förenklade skinkpajen är ett säkert kort för en middagsbjudning eller på buffébordet. Pajen smakar lika bra varm som kall och serveras med en fräsch sallad.

5 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser5 Portioner

Pajdeg

100 g
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Vatten
1 krm
Salt

Fyllning

150 g
Skinka
1 st
Röd paprika
1 st
Lök
1 burk
150 g
Riven ost
3 st
Ägg
1 krm
Svartpeppar
1 dl
Hackad persilja

Gör så här

  1. Knåda samman smör och mjöl till en deg. Tillsätt kallt vatten och salt. Blanda degen tills den är slät. Tryck ut degen i en pajform som är ca Ø 26 cm. Nagga botten försiktigt med en gaffel.
  2. Skär upp skinkan och paprikan. Hacka löken. Sprid ut detta över pajdegsbotten. Blanda ihop övriga fyllningsingredienser och häll över.
  3. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
  4. God både varm och kall!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.