Fortsätt till innehållet
Skinkpaj med paprika

Skinkpaj med paprika

Den traditionella och förenklade skinkpajen är ett säkert kort för en middagsbjudning eller på buffébordet. Pajen smakar lika bra varm som kall och serveras med en fräsch sallad.

Skinkpaj med paprika

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pajdeg

  • 100 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 150 g skinka
  • röd paprika
  • lök
  • 1 burk
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 150 g riven ost
  • ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja

Instruktioner

  1. Knåda samman smör och mjöl till en deg. Tillsätt kallt vatten och salt. Blanda degen tills den är slät. Tryck ut degen i en pajform som är ca Ø 26 cm. Nagga botten försiktigt med en gaffel.
  2. Skär upp skinkan och paprikan. Hacka löken. Sprid ut detta över pajdegsbotten. Blanda ihop övriga fyllningsingredienser och häll över.
  3. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.