S’mores cheesecake i glas

S’mores cheesecake i glas

S’mores cheesecake i glas

S’mores cheesecake i glas

Detta läckra recept är inspirerat av den amerikanska delikatessen S’mores som ofta avnjuts när kvällen skymmer och lägerelden tänds. En perfekt mix av söt chokladkräm och krispig botten serverat i ett glas eller en skål - och en utmärkt dessert att ta med på utflykter.

6 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

Kakbotten

125 g
Digestivekex
75 g

Chokladmousse

2 dl
200 g
Blockchoklad
200 g
1 msk
Starkt kaffe

Topping

230 g
Marshmallow fluff (finns att köpa i vissa butiker men kan även göras själv)

Gör så här

  1. Mixa kexen i en matberedare.
  2. Smält smöret och rör ner i de mixade kexen.
  3. Förbered chokladmoussen: Vispa grädden och smält chokladen. Blanda cream cheese med kaffet.
  4. Blanda den smälta chokladen med med cream cheese blandningen genom att vispa noggrant.
  5. Vispa även i grädden i blandningen.
  6. Fördela de krossade kexen över botten på sex små behållare.
  7. Fördela chokladmoussen i behållaren med en sked eller en sprits med bred pip.
  8. Bred över ett lager med “marshmallow fluff”.
  9. Använd en gasbrännare för att skapa en ljusbrun yta på marshmallow-fluffet.
  10. Tips! Marshmallow fluff finns att köpa i utvalda butiker och återfinns på bakhyllan eller på hyllan för amerikanska produkter. Du kan även göra eget marshmallow fluff!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›