Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

En underbart saftig och smakrik smulpaj med jordgubbar och rabarber. Lätt att göra - uppskattad av de flesta! Serveras med vaniljsås eller glass.

6 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

Fyllning

625 g
Rabarber
250 g
Jordgubbar
½ dl
Socker
2 paket

Smulpaj

75 g
2 dl
Havregryn
2 dl
Mörkt socker, t ex brunt eller råsocker

Serveras med

1 paket

Gör så här

  1. Skiva rabarbern. Halvera stora jordgubbar.
  2. Lägg i en ugnsform. Strö socker ovanpå.
  3. Häll kvargen i formen.
  4. Vispa mjukt smör, havregryn och socker till en smulig blandning. Strö blandningen jämnt över toppen.
  5. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 min eller tills ytan fått fin färg.
  6. Servera ljummen med vaniljsås eller glass.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.