Fortsätt till innehållet
Snabb spagetti bolognese

Snabb spagetti bolognese

Extremt snabblagad är den här barnvänliga bolognesen med grädde. Vill du äta vegetariskt? Använd en vegetarisk färs. Vill du ha mer smak? Krydda med mer örter och chiliflakes.

Snabb spagetti bolognese

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g nötfärs
  • ½ gul lök, finhackad
  • vitlök, finhackad
  • 350 g spagetti
  • 400 g pastasås med örter
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg smör eller olja till stekning
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Fräs färsen och löken i en stekpanna med lite smör eller olja tills löken mjuknat och färsen fått lite färg.
  2. Häll på tomatsåsen, skölj ur burken med ca 0,5 dl vatten och häll i pannan så att allt kommer med. Låt såsen puttra i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och sjud 5 minuter tills färsen är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
  4. Servera pastan med såsen. Toppa med nymalen svartpeppar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.