Spaghetti köttfärssås

Spaghetti köttfärssås

Spaghetti köttfärssås

Spaghetti köttfärssås

Den italienska klassikern som är lika uppskattad av både stora och små! Servera köttfärssåsen med spaghetti al dente och toppa med nyriven parmesanost.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

450 g
Blandfärs
150 g
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök, klyfta
2 msk
Balsamvinäger
400 g
Tomater, krossade
Salt
Svarteppar
300 g
Spaghetti
50 g
Parmesanost

Gör så här

  1. Grovriv morot. Hacka lök och vitlök.
  2. Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn köttfärsen till fin färg. Salta, peppra och tillsätt lök, vitlök och morot.
  3. Stek i ytterligare 1 minut och häll därefter ner balsamicovinäger och krossade tomater.
  4. Låt köttfärssåsen puttra sakta i minst 15 minuter. Späd vartefter med vatten, efter smak och önskad konsistens på såsen.
  5. Smaka av med salt och peppar före servering.
  6. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen och servera med köttfärssåsen och lite riven parmesan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.