Fortsätt till innehållet
Spaghetti köttfärssås

Spaghetti köttfärssås

Den här italienska klassikern är lika uppskattad av stora som små! Servera köttfärssåsen med spaghett, kokt al dente, och toppa med nyriven parmesanost.

Spaghetti köttfärssås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 450 g blandfärs
  • gul lök, finhackad
  • vitlök, finhackad
  • 150 g morot, grovriven
  • 2 msk balsamvinäger
  • 400 g tomater, krossade
  • 300 g spaghetti
  • 50 g parmesanost
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg
    Valio Laktosfri Smör till stekning
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Instruktioner

  1. Bryn färsen i lite smör i en stekpanna många minuter. Salta, peppra och tillsätt lök, vitlök och morot.
  2. Stek i ytterligare några minuter tills grönsakerna mjuknat, tillsätt vinäger och tomater.
  3. Låt köttfärssåsen puttra sakta i ca 15 minuter. Späd med vatten eller mjölk till önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera spaghettin och köttfärssåsen med riven parmesan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.