Fortsätt till innehållet

Taboulleh

Taboulleh är en fräsch bulgursallad med rötter i Mellanöstern. Tabbouleh är en klassisk rätt på meze-bordet men passar på de flesta buffébord. Den är också ett perfekt tillbehör till grillat.

Taboulleh

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl bulgur
  • gurka
  • tomat
  • 1 dl rödlök, hackad
  • ½ dl bladpersilja, hackad
  • ½ dl mynta, hackad
  • 2 msk citronsaft
  • 0 kg salt och peppar
  • 3 dl
    Valio Laktosfri salladsost Foodservice
    Valio laktosfri salladsost i saltlake är en färdigtärnad och krämig ost med en lätt syrlig…
    Valio salladsost tärnad 2 kg laktosfri

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
  2. Tvätta och finhacka grönsakerna.
  3. Blanda grönsakerna, lök, myntan och persilja tillsammans med bulguren.
  4. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Smula över salladsost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.