Thaisoppa med fisk

Thaisoppa med fisk

Thaisoppa med fisk

10 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

8 dl
2 dl
Laktosfri smetana
50 g
600 g
Fisk (torsk, lax, kolja - blanda gärna)
500 g
Wokgrönsaker
8 dl
Vatten
2 st
Lime, skal och juice
1 st
Röd chili, hackad
1 st
Vitlök, klyfta, riven
3 msk
Fiskfond
1 msk
Ingefära, riven
1 msk
Röd currypasta
1 msk
Grönsaksfond

Gör så här

  1. Tärna fisken och ånga den i några minuter
  2. Bryn currypasta, chili, ingefära och vitlök
  3. Tillsätt vatten och fiskbuljong
  4. Låt sjuda i några minuter
  5. Häll i grädde, smetana, limejuice och rivet skal
  6. Tillsätt fisken, lägg i wokgrönsakerna och låt koka upp
  7. Tillsätt fisken innan servering, smaka av med fiskfond och eventuellt salt och peppar
  8. Garnerna med eller vänd i hackad koriander eller persilja

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.