Tikka Masala

Tikka Masala

Tikka Masala

10 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

5 dl
50 g
1 kg
Strimlad kyckling, lårfilé
3 tsk
Spiskummin, malen
2 tsk
Gurkmeja, malen
2 tsk
Chilipulver
2 msk
Ingefära , riven
2 tsk
Kanel
2 tsk
Koriander
100 g
Paprika, tärnad
50 g
Vitlök, pressad
300 g
Gul lök
1 kg
Tomat, krossad
2 tsk
Salt
4 krm
Svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Stek lök och paprika i smöret tills de är mjuka
  2. Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och kryddorna
  3. Stek ytterligare 5 minuter
  4. Häll i tomatkross, grädde, salt och svartpeppar
  5. Låt koka på svag värme ca 10 minuter
  6. Servera med Raita och ris

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.