Toast Skagen smörgåstårta

Toast Skagen smörgåstårta

Toast Skagen smörgåstårta

Toast Skagen smörgåstårta

Färsk och smakrik med dill och citrus där smörgåstårtan Toast Skagen har tagit sina smaker från den klassiska smörgåsen med samma namn. Denna delikatess fungerar oavsett tid på året.

6 Portioner
6 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

Bas

500 g
Rostat bröd
½ dl
Citronjuice
½ dl
Vatten
Salt

Fyllning

3 st
Lagerblad
300 g
Räkor, MSC-certifierade
1 st
Rödlök
1 kruka
Färsk dill
3 paket
2 paket
1 msk
Citronjuice
Salt
Svartpeppar

Dekoration

Regnbågsrom, räkor, dill, groddar, rädisor, ätbara blommor

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet.
  2. Blanda citronjuice, vatten och salt och fukta bröden jämnt. Bred ut brödbitarna skurna i passande bitar i en rund form (Ø ca 23 cm) klädd med bakplåtspapper.
  3. Förbered räkfyllningen: Lägg räkorna i kallt vatten för att mjukna. Finhacka de tinade och avrunna räkorna, rödlöken och dillen.
  4. Vispa 2 dl crème fraîche i en skål tills det är fluffigt, blanda i 1 ½ paket färskost. Tillsätt räkor, rödlök, dill och svartpeppar, blanda. Koka upp citronsaften och smält in det avrunna lagerbladet. Häll blandningen i fyllningen, blanda väl.
  5. Lägg hälften av fyllningen på botten, lägg på ett lager bröd. Gör ytterligare ett lager. Låt stelna i kylen, täckt, minst 4 timmar eller över natten.
  6. Vispa resterande crème fraiche, blanda i färskosten. Garnera tårtan.
  7. Garnera med löjrom, räkor, dill, groddar och blommor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.