Ugnsbakad cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ugnsbakad cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ugnsbakad cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ugnsbakad cheesecake med apelsin och pepparkaka

En kryddig pepparkaksbotten och en fräsch apelsinfyllning är nycklarna till en lyckad julig cheesecake. Grädda cheesecaken i förväg och låt den svalna, då blir konsistensen och smaken på kakan som bäst vid servering.

12 Portioner
12 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Botten

75 g
175 g
Pepparkakor

Fyllning

200 g
Färskost
1 ½ dl
Strösocker
3 st
Ägg
1 msk
Rivet apelsinskal
2 msk
Pressad apelsinjuice

Garnering

2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
1 msk
Vaniljsocker
Strössel
Pepparkakssmulor

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa pepparkakorna och blanda i det smälta smöret. Nyp ihop bakplåtspapper mellan botten och kanten på en springform (ø 23 cm). Tryck ut pepparkaksblandningen på botten och sidorna av formen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa ingredienserna till fyllningen tills den är slät. Häll fyllningen över kakbottnen.
  4. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills kakan bara är lite mjuk i mitten.
  5. Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur först och ställ den täckt i kylen när den är sval. Ta bara ut kakan från formen när den är helt kall. Cheesecaken är som bäst dagen efter.
  6. Om du vill, avsluta ytan på kakan med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker och garnera med strössel eller pepparkakssmulor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.