Ugnspannkaka

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka

Om du vill ha något snabbt och enkelt att laga till middag så kan en ugnspannkaka vara räddaren i nöden. Klassiskt recept på ugnspannkaka, även kallad tjockpannkaka som går snabbt och lätt att göra och som funkar både med salta och söta tillbehör. Klassisk husmanskost när den är som bäst.

4 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

4 st
Ägg
1 l
5 ½ dl
Vetemjöl
1 tsk
Salt
1 msk
Socker
20 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen samt smält smör.
  3. Låt svälla i 30 minuter.
  4. Strö lite vatten i botten av ugnsformen och lägg bakplåtspapper på (det håller pappret på plats).
  5. Häll pannkakssmeten över bakplåtspappret.
  6. Grädda pannkakan i 250 grader i mitten av ugnen i 15 minuter först. Sänk värmen till 225 grader och grädda i ytterligare 13 minuter eller tills ytan och botten på pannkakan är fast Om du tycker den fått för mycket färg men inte är färdiggräddad så lägg över aluminiumfolie.
  7. Förslag på tillbehör

  8. Färska bär eller sylt
  9. Vispad grädde smaksatt med vaniljsocker
  10. Tillsätt 1 till 2 rivna morötter eller äpplen eller skinka eller brynt bacon i små tärningar till pannkakssmeten.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.