Fortsätt till innehållet

Ugnspannkaka

Om du vill ha något snabbt och enkelt att laga till middag så kan en ugnspannkaka vara räddaren i nöden. Klassiskt recept på ugnspannkaka, även kallad tjockpannkaka som går snabbt och lätt att göra och som funkar både med salta och söta tillbehör. Klassisk husmanskost när den är som bäst.

Ugnspannkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Smält smöret. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölken, ägg och smör.
  3. Låt svälla i 30 minuter.
  4. Häll lite vatten i botten av en ugnsform och lägg på ett bakplåtspapper (vattnet håller pappret på plats).
  5. Häll i pannkakssmeten
  6. Grädda pannkakan i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 225°C och grädda i ytterligare ca 13 minuter eller tills ytan och botten på pannkakan är fast Lägg eventuellt på aluminiumfolie efter halva tiden så att pannkakan inte bränns.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Förslag på tillbehör

  1. Färska bär eller sylt.
  2. Vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
  3. Stekt bacon och lingonsylt.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.