Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Västerbottenpajen är ett klassiskt tillbehör till kräftskivan, påskmiddagen, midsommar och julbordet. Ett gott frasigt pajskal med krämig fyllning av västerbottenost. Den är god att äta som den är men gör sig bäst med en krispig sallad.

6 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

3 dl
Vetemjöl
100 g
2 msk
Kallt vatten

Fyllning

3 st
Ägg
4 dl
Riven Västerbottensost
2 dl
1 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Chilipulver

Gör så här

  1. Mixa smöret med mjölet i en matberedare med knivtillsats. Mixa sist i iskallt vatten.
  2. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp 1 timme.
  3. Kavla ut och klä botten av en pajform med löstagbar botten. Nagga botten med en gaffel, låt stå i kylen 30 minuter. Baka sedan av i ugn 200°C, 15 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
  5. Blanda i den rivna osten tillsammans med kryddorna.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ungefär 25-30 minuter eller tills pajen stelnat och fått fin färg.
  7. Låt svalna något innan servering.
  8. GOD BÅDE KALL OCH VARM!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.