Fortsätt till innehållet
Laktosfri pannacotta

Laktosfri pannacotta

Pannacotta är en enkel italiensk dessert som gillas världen över. Inte så svårt då krämig grädde med vaniljsmak och färska bär är svårt att inte tycka om. Det här receptet är dessutom laktosfritt så att fler kan njuta.

Laktosfri pannacotta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 dl gelésocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk citronjuice
  • 50 g färska bär t ex björnbär
  • 0 kg färsk mynta

Instruktioner

  1. Blanda vispgrädde med gelésocker, vaniljpulver och citronjuice.
  2. Koka upp i en kastrull på medelvärme och låt koka i 3 minuter under kraftig omrörning.
  3. Häll upp i glas och låt stå i kylskåpet i minst 1 timme, gärna längre.
  4. Toppa med färska bär och mynta vid servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.