Zeinas Pasta Limone

Zeinas Pasta Limone

Zeinas Pasta Limone

Här är recept på en riktigt krämig, god och lättlagad citronpasta med vår laktosfria grädde och smör. En lättlagad pastarätt som du svänger ihop på ett kick!

4 Portioner
30 min
11 rating

Ingredienser4 Portioner

5 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
3 st
Citron
50 g
1 dl
Parmesan, riven
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar, malen
400 g
Spaghetti
1 msk
Persilja, till garnering

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten. Precis innan du silar av pastan sparar du ca 1,5 dl av pastans kokvatten och lägger det åt sidan.
  2. Riv skalet (endast det gula) från citronerna med ett zestjärn. Blanda citronzest och grädde i en gryta eller stekpanna med höga kanter och låt såsen koka upp, sänk värmen och låt sjuda långsamt i ca 5-6 min.
  3. Hacka smöret i stora kuber och lägg en kub i taget i såsen samtidigt som du vispar. När smöret smält in i såsen vänder du parmesan, smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner pastan i såsen och om såsen känns för torr späder du försiktigt ut den med lite av pastavattnet.
  5. Garnera med finhackad persilja och servera genast!
  6. Om du vill ha ännu mer citronsmak i såsen kan du pressa citron över vid servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.