Zucchinibiffar

Zucchinibiffar

Zucchinibiffar

Zucchinibiffar är ett nyttigt och förvånansvärt gott alternativ till dig som vill äta mindre kött och mera grönt. Det här receptet på zucchinibiffar passar utmärkt som vardagsmiddag eftersom att det går snabbt och är lätt att laga.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

1 st
Zucchini (stor)
2 st
Ägg
1 dl
Ströbröd
2 msk
½ st
Purjolök
1 st
Vitlöksklyfta
2 msk
Persilja (hackad)
2 msk
Timjan (hackad)
1 dl
Västerbottenost
Olivolja till stekningen

Gör så här

  1. Riv zucchinin i ett durkslag och salta. Låt stå en stund och krama sedan ur vätskan.
  2. Vispa ihop ägg och laktosfri crème fraiche i en bunke.
  3. Strimla purjolök och persilja och blanda i smeten tillsammans med de övriga ingredienserna.
  4. Justera konsistensen genom att öka mängden ströbröd eller creme fraiche, beroende på om den är för lös eller torr. Det ska gå att forma platta biffar av smeten.
  5. Smaka av med salt och peppar och stek biffarna i olivolja i några minuter på varje sida. Servera genast.
  6. Gott tillsammans med en stor sallad och en fräsch laktosfri tsatsiki- eller varför inte en härlig paprikasalsa?

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›