Fortsätt till innehållet

Croissantsemla

Sugen på en semla men orkar inte baka? Den här frasiga varianten gjord på bake-off croissant är riktigt god och enkel att göra. Vill du vara extra vågad kan du testa att ha i lite jordgubbssylt. Supersmaskigt!

Croissantsemla

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • croissant, ogräddade bake-off
  • ägg
  • 50 g mandelspån
  • 150 g mandelmassa
  • 1 msk
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg florsocker
  • 0 kg jordgubbssylt

Instruktioner

  1. Grädda croissanterna enligt anvisningen på förpackningen men pensla överdelen med uppvispat ägg och strö på mandelspån före gräddning. Låt svalna.
  2. Rör mandelmassan mjuk med mjölken. Tillsätt mer mjölk om det behövs för att få den bredbar.
  3. Vispa grädden fast. Fyll i en spritspåse.
  4. Dela gifflarna och bred på mandelmassan. Spritsa ut grädden. Om du inte gillar mandelmassa eller vill ha en ny variant kan du även bre på lite jordgubbssylt.
  5. Pudra över florsocker.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.