Ingredienser

10 portioner

  • 300 g laktosfri smördeg smaksatt med spenat (finns att köpa fryst i välsorterade butiker "Hälsans kök")
  • 100 g Valio Emmental™ röd 6 mån
  • 100 g Valio Laktosfri® cottage cheese 2%
  • 1 tsk timjan (torkad)
  •     salt
  • 1 st ägg för pensling
  •     peppar

Emmentalerfyllda kuvertbröd

Beskrivning

Ingredienser

10 portioner

  • 300 g laktosfri smördeg smaksatt med spenat (finns att köpa fryst i välsorterade butiker "Hälsans kök")
  • 100 g Valio Emmental™ röd 6 mån
  • 100 g Valio Laktosfri® cottage cheese 2%
  • 1 tsk timjan (torkad)
  •     salt
  • 1 st ägg för pensling
  •     peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

  1. Mixa samman ostarna med örter, salt och peppar i en matberedare. Skär den tinade degen i fyrkanter, 5 x 5 cm stora.
  2. Lägg en klick ost i mitten, pensla kanterna med vatten och förslut genom att vika på mitten.  Vispa upp ägget och pensla varje knyte. Baka av i mitten på ugnen tills de fått färg.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Emmentalerfyllda kuvertbröd


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar