Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

En klassisk lasagne är ett säkert kort till vardags eller till helgmiddagen. Det är en perfekt rätt att bjuda på när man är ett stort sällskap eller när man vill ha extra matlådor för veckan. I detta recept använder vi laktosfria produkter för att rätten ska kunna avnjutas även av de som är laktosintoleranta.

6 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

1 st
Gul lök
½ dl
Olivolja
400 g
Köttfärs
2 burk
Hela skalade tomater
1 tsk
Salvia (torkad)
1 tsk
Rosmarin (torkad)
1 st
Kalvbuljongtärning
8 dl
4 msk
Vetemjöl
50 g
½ tsk
Riven muskotnöt
2 msk
Parmesan (riven äkta)
Parmesan (riven till garnering)
300 g
Färska lasagneplattor
Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Köttfärssås

  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Finhacka löken och fräs ihop med olivoljan.
  4. Lägg i köttfärsen och fortsätt att fräsa ihop under omrörning.
  5. Häll i tomaterna och lägg i buljongen och örterna. Låt småkoka i 20 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Bechamelsås

  8. Smält smöret och rör ihop med mjölet.
  9. Koka upp mjölken och vispa i smörblandningen.
  10. Krydda och vispa i parmesanosten. Låt svalna.
  11. Lasagne

  12. Koka upp 1-2 liter vatten, salta lätt. Måtta upp pastaplattorna och lägg in dem i det kokande vattnet. Lyft ut dem och lägg dem i kallt vatten.
  13. Bygg din lasagne genom att lägga bechamelsås i botten, sedan pastaplattor, sedan köttfärssås. Repetera tidigare steg och avsluta med bechamelsås och lite riven parmesan.
  14. Grädda i ugnen i 35 minuter tills lasagnen har fått fin färg.
  15. Servera med en fräsch sallad!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›