Fortsätt till innehållet

Klassisk lasagne

En klassisk lasagne är ett säkert kort till vardags eller till helgmiddagen. Det är en perfekt rätt att bjuda på när man är ett stort sällskap eller när man vill ha extra matlådor för veckan. I detta recept använder vi laktosfria produkter för att rätten ska kunna avnjutas även av de som är laktosintoleranta.

Klassisk lasagne

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök
  • ½ dl olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 2 burk hela tomater, skalade
  • köttbuljongtärning
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L
  • ½ tsk muskotnöt, riven
  • 1½ dl parmesanost, finriven
  • 300 g lasagneplattor
  • 0 g salt och svartpeppar

Instruktioner

Köttfärssås

  1. Skala och finhacka löken och fräs med olivoljan i en stekpanna eller gryta ca 5 minuter.
  2. Lägg i köttfärsen och bryn tills färsen får lite färg.
  3. Häll i tomaterna och smula ned buljongtärningen och örterna. Låt sjuda i ca 20 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. TIPS! Om du vill ha en mjukare lasagne kan du doppa 3 st lasagneplattor i taget i kokande vatten i ca 1 min. Se upp så de inte klibbar ihop. Lägg i kallt vatten och upprepa med alla.

Bechamelsås

  1. Smält smöret i en medelstor kastrull och vispa ned mjölet.
  2. Koka upp mjölken i en annan kastrull och visp ned i smörblandningen, lite i taget.
  3. Krydda med muskot och rör ner 3 msk parmesanost.

Lasagne

  1. Lägg bechamelsås i botten på en ugnsfast form, lägg i pastaplattor och köttfärssås. Repetera och avsluta med bechamelsås.
  2. Grädda i 175°C ca 35 minuter. Ta ut formen, höj värmen 225°C och strö på osten. Grädda ca 10-15 minuter ytterligare tills lasagnen har fått fin färg.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.