Fortsätt till innehållet
Krispig honungskyckling med ranchdipp

Krispig honungskyckling med ranchdipp

Supergod hetsöt kyckling som man enkelt gör i ugnen. Har du små middagsgäster vid bordet kan du hoppa över glazen på några av kycklingbitarna.

Krispig honungskyckling med ranchdipp

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 600 g kycklingfilé, rumstempererade
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver, rökt eller vanlig
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk salt
  • ägg
  • 7 dl corn flakes
  • 2 msk neutral olja

Het honungsglaze

  • 3 msk honung, flytande
  • 1 tsk chilisås t ex sriracha
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Ranchdipp


Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar.
  2. Blanda mjöl, paprikapulver, vitlökspulver och salt i en skål.
  3. Vispa upp ägget i en annan skål.
  4. Mät upp cornflakes i en tredje skål. Krossa dem med händerna till små smulor. Blanda i oljan.
  5. Doppa kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och till sist i cornflakes. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i ugnen på 200 °C varmluft i ca 20 minuter, tills ytan är gyllenbrun och krispig.
  7. Blanda ingredienserna till ranchdippen och ställ kallt.
  8. Blanda honung, chilisås och chiliflakes i en liten kastrull. Värm upp och låt det bubbla en stund. Tillsätt smöret. Ringla den heta såsen över filéerna.
  9. Servera med dippsåsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.