Kryddrostade grönsaker med creamed corn och riven ost

Kryddrostade grönsaker med creamed corn och riven ost

Kryddrostade grönsaker med creamed corn och riven ost

Kryddrostade grönsaker med creamed corn och riven ost

Hur ofta ligger det inte kvar lite grönsakssnuttar i grönsakslådan, kanske en bit broccoli, 2 små morötter som börjar mjukna lite, en bit vitkål och några små potatisar. Tittar vi in i skafferiet eller frysen och har lite majskorn så kommer vi med lite Valio matlagningsgrädde och en snutt ost kunna skapa en supergod vardagsfavorit.

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Kryddrostade grönsaker

1 kg
valfria grönsaker
2 tsk
chiliflakes
1 tsk
mortlade fänkålsfrön
olivolja
salt

Creamed corn

3 dl
2 tsk
masjstärkelse
300 g
majskorn
salt
vatten

Servering

50 g
valfri ost
½ dl
hackad persilja (eller annan färsk ört)

Gör så här

  1. Kryddrostade grönsaker

  2. Värm ugnen till 225 C.
  3. Skär grönsakerna i önskad storlek. Lägg dem i en ugnsfast form och blanda med kryddorna, olivolja och salt. Ugnsbaka ca 30 minuter tills grönsakerna är fint rostade.
  4. Creamed corn

  5. Koka upp matlagningsgrädden. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner det i grädden.
  6. Koka ett par minuter och tillsätt därefter majsen. Koka majsen några minuter och smaka därefter med salt.
  7. Servering

  8. Lägg upp de kryddrostade grönsakerna på 4 tallrikar. Toppa med den krämiga majsen, riv över lite ost och strö över persiljan.
  9. Tips

  10. Skär grönsakerna i olika storlekar för bästa resultat. Skär de grönsaker som tar längre tid att tillaga i mindre bitar och de som går snabbar i större bitar så att samtliga grönsaker tar ungefär lika lång tid i ugnen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.