Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn220°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBullarna
-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 50 g jäst för söta degar
- 2 krm kardemumma
- 1 dl socker
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk ljus sirap
- 9 dl vetemjöl
- 2 ägg
Hallonfyllning
- 2 msk socker
- 3 dl hallon
Topping (efter smak)
- 1 dl mandelflarn
- 2 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
Bullarna
- Smält 75 gr av smöret och värm med mjölken tills det blivit 37 grader.
- Smula jästen och rör ihop med smöret och 4 dl av mjölken. Tag lite i taget så att jästen löst sig helt.
- Fortsätt och röra i socker, sirap, salt, kardemumma och resten av smöret.
- Skikta sedan i mjölet lite i taget, tills den känns kladdig men lossar från sidorna, arbeta degen i hushållsmaskin eller för hand i 5 minuter.
- Låt jäsa på dragfriplats under bakduk till dubbel storlek (c.a 45 min) och sätt på ugnen på 220 grader.
- Häll ut degen på mjölat underlag. Och arbeta någon minut, dela till 10 bullar och lägg på smord plåt.
- Lägg på bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Pensla med lätt uppvispat ägg.
- Grädda i mitten på ugnen tills de fått fin färg c.a 10-15 minuter.
- Låt svalna innan du bygger dina semlor.
- Rör ihop hallonen med sockret.
- Fördela först vispgrädden på alla bullar och toppa sedan med hallonfyllningen.
- Lägg på locken.
- Toppa locken med mandelflarn och florsocker efter smak.
Till recepten
Dela recept