Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
15 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
Recension
4
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderCrêpes
- 1½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
-
0 kg
Valio Laktosfri Smör, till stekningSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning
-
30 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2½ msk vetemjöl
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 350 g grön sparris
- 500 g räkor
- 3 msk dill hackad
- ½ tsk salt
Topping
- 0 kg körvel
- 0 kg dill
- 0 kg gruyereost
Dela recept
Instruktioner
Crêpes
- Blanda mjöl och salt i en bunke.Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt smeten stå och svälla i ca 15 minuter.Stek tunna crepes i smör och låt de sedan svalna.
Fyllning
- Smält smöret i en kastrull på medeltemperatur. Tillsätt mjölet och fräs det i en minut.Häll i grädden och koka upp under ständig omrörning. Låt det sjuda i ca 5 minuter och rör om med jämna mellanrum.
- Ansa sparrisen, skiva den tunt och lägg ner i såsen.Sjud i 2-3 minuter, lägg ner räkorna, dillen och dra sedan av den från plattan.Smaka av med salt.
- Fyll crêpesen och lägg de på ett fat eller i en ugnsfast form. Värm i ugnen om det behövs.
Topping
- Toppa crêpesen med lite riven gruyereost, dill och körvel.
Till recepten
Dela recept