Fortsätt till innehållet
Örtmousse med basilikasill

Örtmousse med basilikasill

En härligt örtmousse med sill och basilika. Passar perfekt som förrätt på påskbordet och kan med fördel göras dagen innan festen.

Örtmousse med basilikasill

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Örtmousse

Basilikasill


Instruktioner

Örtmousse

  1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Krama ur bladen och smält i ett vattenbad.
  2. Mixa samman yoghurt, creme fraiche, basilika och gelatin i en mixer.
  3. Häll upp i serveringsglasen och ställ kallt ca 2 timmar så att de stelnar.

Basilikasill

  1. Finhacka basilikan och strimla sillen. Blanda med majonnäs och crème fraiche.
  2. Smaka av med peppar.
  3. Lägg sillen på moussen.
  4. Garnera gärna med basilikablad.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.