Ingredienser

4 portioner

  • 2 msk Smör
  • 3 dl Långkornigt ris
  • 1⁄2 tsk Curry
  • 450 g Marinerad kycklingfilé
  • 5 ml vatten
  • 1 st morötter
  • 100 g Frysta ärtor
  • 350 g Valio Eila® laktosfri matkvarg
  • 1 kruka finhackad persilja
  •     nymald svartpeppar

Ris- och kycklingpanna

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 2 msk Smör
  • 3 dl Långkornigt ris
  • 1⁄2 tsk Curry
  • 450 g Marinerad kycklingfilé
  • 5 ml vatten
  • 1 st morötter
  • 100 g Frysta ärtor
  • 350 g Valio Eila® laktosfri matkvarg
  • 1 kruka finhackad persilja
  •     nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär kycklingen.
  2. Hetta upp smöret, fräs ris och curry i en stor kastrull eller traktörpanna. Tillsätt kycklingen och bryn.
  3. Tillsätt vatten och koka upp. Täck med lock, sänk värmen och låt sjuda i 15 minuter.
  4. Skala och riv morotten grovt.
  5. Tillsätt frysta ärtor och morötter. Låt sjuda under ytterligare 5 minuter.
  6. Rör i persilja och Valio matlagningskvarg. Krydda med salt och peppar. Värm upp och servera omedelbart.

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Ris- och kycklingpanna


Populära avdelningar