Fortsätt till innehållet
Snabb spagetti bolognese

Snabb spagetti bolognese

En bolognese kan vara en riktig vardagsräddare när tiden är knapp. Denna är snabblagad samtidigt som den smakar mycket tack vara den färdiga grytbasen. Vill du äta vegetariskt? Använd en vegetarisk färs.

Snabb spagetti bolognese

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g nötfärs
  • ½ gul lök, hackad
  • 380 g
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
    Middagsmagi grytbas pomodoro italian är en färsk grytbas gjord på en bas av tomat &…
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
  • 1 dl vatten
  • ¾ tsk salt
  • 350 g spagetti
  • 0 kg smör eller olja till stekning
  • 0 kg svartpeppar, nymalen

Instruktioner

  1. Fräs färsen och löken i en stekpanna med lite smör eller olja tills löken mjuknat och färsen fått lite färg.
  2. Häll på grytbasen, skölj ur burken med vattnet och häll i pannan så att all grytbas kommer med. Låt såsen puttra i ca 10 minuter tills färsen är genomstekt. Salta.
  3. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
  4. Servera pastan med såsen. Toppa med nymalen svartpeppar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.