Fortsätt till innehållet
Ugnsbakad gnocchi med tomat och mozzarella

Ugnsbakad gnocchi med tomat och mozzarella

En riktigt smart gratäng där du inte behöver koka gnocchin innan. Vill du har lite mer smak kan du riva över lite parmesanost och krydda med chilipepparflakes. Servera gärna med sallad och bröd.

Ugnsbakad gnocchi med tomat och mozzarella

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök
    Valio laktosfri cream cheese är en krämig färskost med smak av vitlök. Passar utmärkt som…
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök 23% 200 g
  • 1 tsk basilika, torkad
  • tomater
  • 250 g mozzarella
  • 500 g gnocchi, färsk
  • 0 kg salt och svartpeppar

Garnering

  • 0 kg basilika, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa samman krossade tomater, cream cheese, basilika och 1 dl vatten i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner gnocchin (okokt) och häll upp i en ugnsform ca 20 x 25 cm.
  3. Riv eller bryt mozzarellan i bitar och skiva tomaterna tunt, lägg ovanpå. Krydda med salt och peppar.
  4. Grädda i ca 30 minuter tills ytan fått fin färg.
  5. Toppa med basilikablad.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.