Fortsätt till innehållet
Ugnsbakad sötpotatis

Ugnsbakad sötpotatis

Byt ut den klassiska bakpotatisen mot ugnsbakad sötpotatis! Lättlagad lunch eller middagsmat med en smakrik avokado och laxröra. Laxen går bra att byta ut mot fetaost, stekt bacon eller tonfisk.

Ugnsbakad sötpotatis

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • sötpotatisar, stora
  • 150 g rökt lax
  • avokado
  • salladslökar
  • 1 kruka koriander, färsk
  • ½  röd chili
  • 200 g
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 msk limejuice
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Tvätta sötpotatisen väl. Halvera potatisen och punktera med en gaffel. Krydda med salt och peppar.
  2. Baka potatisen på 200°C i ca 45 minuter tills den är mjuk.
  3. Hacka laxen, tärna avokadon, strimla salladslöken, finhacka koriandern och kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt med créme fraiche och smaka av med limejuice, salt och peppar.
  4. Lägg fyllningen på den färdiga potatisen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.