Vegansk Janssons frestelse

Vegansk Janssons frestelse

Vegansk Janssons frestelse

Vegansk Janssons frestelse

En riktigt klassiker på julbordet är Janssons frestelse som är ett måste på julbordet. Här bjuder vi på en vegansk variant som passar alla kan njuta av, receptet är lika gott som det är krämigt.

6 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

2 st
Gul lök
½ dl
Kapris
½ tsk
Kryddpeppar, malen
5 msk
Mjölkfritt margarin
1 kg
Potatis
5 dl
1 ½ dl
2 krm
Kryddnejlikor, malda
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ dl
Ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk i hälften av margarinet utan att den får färg.
  3. Hacka kaprisen. Krydda löken med kryddpeppar och rör ner kapris . Låt steka någon minut.
  4. Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Varva potatisen med löken och kaprisen i en ugnssäker form.
  5. Blanda Oddlygood Easy Cooking och Oddlygood Havredryck med kryddorna och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka på margarinet.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter eller till önskad färg.
  7. Blanda Easy Whipping och havredrycken med kryddorna och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka på det resterande margarinet.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.