Förberedelsetid
					Aktiv				
				
					45 min				
			
					Totalt				
				
					45 min				
			Svårighetsgrad
- 
					Matlagningsentusiast
 - Ugn225°C
 
Recension
				3
				stjärnor av fem
				2 recensioner
			
			
				Hur smakade det?
				
											
											
											
											
											
									
				
				
				
				
			
		Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPizzabotten
- 1¼ dl bovetemjöl
 - 2 dl rismjöl
 - 1 msk fiberhusk
 - ½ tsk salt
 - 
												3 dl
																													Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio Laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
												 - 1 msk olivolja
 
Förslag på topping
- 2 msk tomatsås
 - 150 g riven ost, mozzarella
 - 100 g champinjoner, skivade
 - ½ paprika, i mindre bitar
 - 100 g oliver
 - 50 g soltorkade tomater, strimlade
 - 100 g ruccola
 
	Dela recept
					Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
 - Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och rör ner mjölk och olja. Kör med elvisp eller maskin med degkrokar tills du fått till en slät deg.
 - Låt degen vila i ca 15 minuter.
 - Kavla ut degen på ett mjölat bakbord först och flytta sen över till bakplåtspapper. Degen blir ganska kladdig så använd extra rismjöl när du kavlar ut bottnarna.
 - Bred på tomatsås och toppa pizzan med det du gillar. Grädda i ca 15-20 minuter tills den har fått fin färg.
 
Till recepten
	Dela recept