Vegansk sill, basrecept

Vegansk sill, basrecept

Vegansk sill, basrecept

Sill är ofta en av de stora favoriterna på julbord, påsk- och midsommarbuffén. Här har vi tagit fram ett recept för dig som vill ha en vegansk variant på inlagd sill. Den påminner mycket om den traditionella sillen men är gjord på svamp, eller tofu om man föredrar det.

8 Portioner
24 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

200 g
Portobellosvamp eller hård tofu
1 dl
Ättikssprit
3 dl
Vatten
2 dl
Strösocker
1 ½ dl
Vegansk majonäs
1 dl
1 tsk
Salt
1 tsk
Peppar

Gör så här

  1. Koka upp en 1-2-3-lag på ättika, vatten och socker.
  2. Skär svampen eller tofun i önskad ”sillstorlek”. Låt ligga i lagen och låt stå kyld över en natt.
  3. Sila av lagen.
  4. Blanda Dream Fraiche, veganmayo, salt och peppar.
  5. Smaksätt blandningen med örter, kryddor eller annat gott.
  6. Varva svamp eller tofu med dreamblandningen i en trevlig burk och låt stå åtminstone ett dygn.
  7. Toppa eller dekorera med lite passande färska örter eller kryddor.
  8. Inspiration till smaksättningar

  9. Wasabi och finhackad salladslök.
  10. Tångkaviar, rödlök, citronzest och hackad dill.
  11. Hackade örter, gräslök, persilja, dill och liten vitlöksklyfta.
  12. Riven ingefära, hackad schalottenlök och basilika.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.