Fortsätt till innehållet
Kräftskiva

Säsong

Kräftskiva

En av sensommarens höjdpunkter är kräftskivan. Festen kan börja när de rödglödande kräftorna ställs till bords med snaps, matiga tillbehör, smaskiga såser och goda ostar som är gott till kräftor. Här har vi samlat våra bästa tips och allt du behöver veta för att ha tidernas bästa kräftskiva.

Så här kokar du kräftor

Ska du koka kräftor för första gången eller är dina kunskaper kanske lite ringrostiga? Ingen fara, för med bra instruktioner är det enkelt att tillaga kräftor. Ta fram en lagom stor gryta, kräftor, vatten, dill samt salt och socker för smaksättning. Och sedan är det bara att värma på grytan!

Västerbottenpaj är ett perfekt tillbehör

En riktigt god Västerbottensostpaj eller västerbottenpaj som det också kallas hör kräftskivan till! Pajen med sina lena smak gör sig väldigt bra som tillbehör. Här hittar du receptet.

Tips på hur man äter kräftor

Följ vår guide och bli ett proffs på att skala och äta kräftor. Det kan vara lite pilligt men det är en del av charmen, och det är definitivt värt mödan.