Britatårta med rabarber

Britatårta med rabarber

Britatårta med rabarber

Britatårta med rabarber

Rabarber är som bäst på försommaren, men den här sommarens delikatess kan även göras på fryst rabarber. Den krispiga söta marängbotten och den syrliga rabarbern är en perfekt smakkombination.

12 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

125 g
1 dl
Socker
2 st
Äggulor
1 ½ dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1 dl

Maräng

2 st
Äggvitor
1 ½ dl
Socker
1 tsk
Vaniljsocker

Fyllning

5 dl
Rabarber
¾ dl
Socker
1 st
Kanelstång
2 msk
Vatten
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda smöret och sockret. Tillsätt äggulorna under vispning. Blanda i de torra ingredienserna, omväxlande med mjölken. Bred ut degen till en rektangel (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda botten i 180 grader i ca 10 min.
  2. Vispa äggvitorna tills det bildas hårda toppar. Tillsätt socker i små omgångar. Vispa tills äggvitan stannar i bunken, även när bunken vänds upp och ner. Bred ut blandningen med en sked på den förgräddade degbotten. Grädda i 180 grader i 15 minuter, d.v.s tills ytan är fint gyllene brun. Låt det svalna.
  3. Förbered rabarberfyllningen: Lägg rabarberbitarna, socker, vatten och kanelstång i en kastrull. Koka tills rabarbern har mjuknat. Kyla ner. Vispa grädden.
  4. Halvera tårtbotten. Bred ut rabarberfyllningen på botten och den vispade grädden ovanpå. Placera den andra bottenplattan ovanpå. Dekorera med ätbara blommor om du vill.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.