Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
25 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
125 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- 2 äggulor
- 1½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Maräng
- 2 äggvitor
- 1½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
- 5 dl rabarber, tärnad
- ¾ dl strösocker
- 1 kanelstång
- 2 msk vatten
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
- Vispa samman smöret och sockret i en bunke. Tillsätt äggulorna under vispning. Blanda i de torra ingredienserna, och blanda ner i smeten omväxlande med mjölken.
- Bred ut degen till en rektangel (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 180°C i ca 10 minuter.
- Vispa äggvitorna tills det bildas hårda toppar. Tillsätt socker lite i taget och vispa till en fast maräng som stannar i bunken, även när bunken vänds upp och ner. Bred ut blandningen med en sked på den förgräddade kakan. Grädda i 180 °C i 15 minuter, d.v.s tills ytan är fint gyllene brun. Låt svalna.
- Koka rabarber, socker, vatten och kanelstång i en kastrull tills rabarbern har mjuknat ca 10 minuter. Kyla ner.
- Vispa grädden fast.
- Halvera tårtbotten. Bred rabarberfyllningen på botten och lägg den vispade grädden ovanpå. Lägg på den andra bottenplattan. Dekorera med ätbara blommor.
Till recepten
Dela recept