Fortsätt till innehållet

Kräftor

Under sensommaren och början av hösten vankas kräftskivor, då kräftor traditionellt avnjuts med matiga tillbehör och snaps. Så här går du till väga för att koka kräftorna så att de får en god smak.

Kräftor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 40  levande kräftor (ca 8 - 15 kräftor per person)
  • 5 l vatten
  • 1½ dl grovt havssalt
  • sockerbitar
  • 0 kg krondill

Instruktioner

Koka kräftor

  1. Tvätta och kontrollera att kräftorna lever. Det räcker vanligtvis att skölja i kallt vatten, men du kan använda en borste om kräftorna är mycket leriga. Använd en stor gryta för tillagningen, eftersom kräftorna måste vara helt täckta av vatten.
  2. Koka upp vatten, salt och socker. Lägg snabbt ner de levande kräftorna en och en i det kokande vattnet. Lägg i de största kräftorna först eftersom de kräver längre koktid. Tillsätt inte för många kräftor i grytan eftersom vattnet måste koka hela tiden. Då är det bättre att koka en omgång till.
  3. Lägg rikligt med dill ovanpå kräftorna och koka upp igen. Koka ca 8-10 minuter.
  4. Ta av grytan från spisen och låt dem svalna i lagen. Ta upp dillen.
  5. Förvara kräftorna kallt när är lagen svalnat.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.