Fortsätt till innehållet

Cornfritters

Gyllenbruna cornfritters toppade med srirachakräm och hackad chili för extra hetta är precis så gott som det låter. Servera med grönsallad för en god vegansk middag eller förrätt.

Cornfritters

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Cornfritters

  • liten rödlök
  • vitlöksklyftor
  • grön chili
  • 340 g majs
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl oddlygood® Easy Cooking
  • 0 kg olja att steka i

Srirachakräm

  • 1 dl oddlygood® Dream Fraiche
  • 2 msk srirachasås
  • 1 nypa salt

Tillbehör

  • 0 kg grönsallad
  • 0 kg chili, finhackad

Instruktioner

  1. Skala löken och finhacka den. Kärna ur och finhacka chilin. Häll av vätskan från majsen.
  2. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt i en skål. Rör ner alla grönsakerna och havregrädden. Låt stå ca 15 minuter.
  3. Blanda ingredienserna till srirachakrämen i en skål. Ställ kallt.
  4. Klicka ner smeten i olja i en varm stekpanna och stek på båda sidorna tills gyllenbruna, några minuter per sida.
  5. Toppa dina cornfrittes med srirachakräm.
  6. Servera med grönsallad och lite extra chili om du vill.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.