Glutenfri chokladkaka

Glutenfri chokladkaka

Glutenfri chokladkaka

En laktosfri och glutenfri tårta fylld med läcker chokladgrädde och söta björnbär.

10 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

tårtbotten

3 st
ägg
1 ½ dl
strösocker
75 g
mörk choklad
1 ¼ dl
potatismjöl
2 msk
kakao
2 tsk
bakpulver

till fuktning av tårtbotten

1 dl
1 tsk
vaniljsocker

fyllning och garnering

500 g
björnbär (färska eller frysta)
4 dl
250 g
mörk choklad

till dekoration

färska björnbär
ätbara blommor

Gör så här

  1. Smöra och bröa (med glutenfritt ströbröd) en cirka ø 20 cm springform.
  2. Vispa ägg och socker. Hacka chokladen med hjälp av en kniv.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda därefter ner chokladbitarna och vänd försiktigt ner alltihop i ägg/sockerblandningen.
  4. Häll degen i formen och grädda i 175 grader i ca 45 min. Låt svalna en stund innan du lossar kakan från formen.
  5. Blanda mjölken och vaniljsockret som ska användas till att fukta bottnarna.
  6. Vispa 3 ½ dl grädde till ett fluffigt skum. Smält 150 g choklad i mikron eller i vattenbad. Blanda i vispgrädden under vispning. Var noga med att chokladen inte är för varm när du tillsätter den.
  7. Skär tårtbottnen i tre delar. Fukta det nedre lagret med vaniljmjölken och fördela hälften av björnbären och chokladskummet på botten. Upprepa på samma sätt för det andra lagret. Fukta därefter det översta lagret.
  8. Låt kakan vila kallt under tiden du förbereder garneringen.
  9. Mät upp ½ dl grädde i en liten kastrull och koka upp. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt 100 g hackad choklad. Låt stå ungefär 2 minuter. Vispa .
  10. Ringla chokladsåsen över kakan. Garnera med färska björnbär och ätbara blommor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.