Fortsätt till innehållet
Glutenfri chokladkaka

Glutenfri chokladkaka

En laktosfri och glutenfri tårta fylld med läcker chokladgrädde och björnbär. När det inte är säsong för just de bären går det utmärkt med hallon eller blåbär.

Glutenfri chokladkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

tårtbotten

  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 75 g mörk choklad
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1¼ dl potatismjöl
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1 tsk vaniljsocker

Chokladfyllning och chokladsås

Montering

  • 1¼ l björnbär, färska eller frysta
  • 0 kg ätbara blommor

Instruktioner

  1. Smöra och bröa (med glutenfritt ströbröd) en springform (ca ø 20 cm i ø).
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Hacka chokladen fint.
  4. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och sikta ner i ägg- och sockerblandningen. Blanda ner chokladbitarna och vänd försiktigt runt.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i ca 45 minuter. Låt svalna en stund innan du lossar kakan från formen.
  6. Låt svalna helt och dela sedan i 3 delar.

Chokladfyllning och chokladsås

  1. Vispa 3 ½ dl grädde till ett fluffigt skum. Smält 150 g choklad i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad. Blanda ner grädden i chokladen under vispning. Var noga med att chokladen inte är för varm när du tillsätter den.

Montering

  1. Blanda mjölk och vaniljsocker.
  2. Fukta det nedre lagret med vaniljmjölk, lägg på ca 1/3-del av björnbären och hälften av chokladkrämen på botten. Upprepa på samma sätt med det andra lagret. Fukta därefter det översta lagret.
  3. Ringla chokladsåsen över kakan. Garnera med färska björnbär och ätbara blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.