Fortsätt till innehållet
Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

En rulltårta är ett klassikt bakverk som går hem hos de flesta, tack vare att man kan fylla den med en mängd olika fyllningar efter tycke och smak. Denna variant är glutenfri, men minst lika god och saftig, och kommer bli en favorit på fikabordet.

Glutenfri rulltårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Rulltårta

  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ dl glutenfri mjölblandning
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning


Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggblandningen med en sil. Häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper (ca 30

    40 cm).
  2. Grädda i 200 °C i ca 10 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på ett sockret bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan bakats på. Låt svalna.
  4. Vispa grädden och blanda ned kvargen.
  5. Lägg på ett lager med sylt. Skiva ca 100 g av jordgubbarna och lägg på. Bred ut hälften av gräddblandningen och rulla försiktigt ihop från långsidan.
  6. Bred resten av gräddblandningen över tårtan och på kanterna.
  7. Dekorera med färska jordgubbar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.