
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
10 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderRulltårta
- 4 ägg
- 1½ dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- ½ dl glutenfri mjölblandning
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
-
2 paket
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl jordgubbssylt
- 100 g jordgubbar
Dela recept
Instruktioner
-
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggblandningen med en sil. Häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper (ca 30
40 cm). - Grädda i 200 °C i ca 10 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockret bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan bakats på. Låt svalna.
- Vispa grädden och blanda ned kvargen.
- Lägg på ett lager med sylt. Skiva ca 100 g av jordgubbarna och lägg på. Bred ut hälften av gräddblandningen och rulla försiktigt ihop från långsidan.
- Bred resten av gräddblandningen över tårtan och på kanterna.
- Dekorera med färska jordgubbar.
Till recepten
Dela recept