Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

En rulltårta är ett klassikt bakverk som går hem hos de flesta, tack vare att man kan fylla den med en mängd olika fyllningar efter tycke och smak. Denna variant är glutenfri, men minst lika god och saftig, och kommer bli en favorit på fikabordet.

12 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Rulltårta

4 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
1 dl
Potatismjöl
½ dl
Glutenfri mjölblandning
1 tsk
Bakpulver

Fyllning

1 dl
Jordgubbssylt
100 g
Jordgubbar
2 dl
2 paket

Gör så här

  1. Vispa rumsvarma ägg och socker till ett tjockt, lätt skum. Blanda torra ingredienser. Tillsätt till skummet genom en sil, rör försiktigt. Bred ut degen på en ugnsform klädd med smörat bakplåtspapper.
  2. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Ställ åt sidan på en plåt med sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  4. Applicera ett lager med sylt och skivade jordgubbar på den avsvalnade tårtbotten.
  5. Vispa grädden och blanda med kvargen. Fördela sedan ungefär hälften av gräddblandningen ovanpå sylten och jordgubbarna.
  6. Rulla försiktigt ihop tårtan. Bred sedan över resterande av gräddblandningen över tårtan och på kanterna. Dekorera med färska jordgubbar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.