Fortsätt till innehållet
Rulltårta med mango och maräng

Rulltårta med mango och maräng

Rulltårtan är inspirerad av den klassiska Budapestrullen. Den har en nötig marängbotten som är enkel att laga. Läcker kvargfyllning med nektarin som är fruktig och fräsch.

Rulltårta med mango och maräng

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • äggvita
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter, krossade
  • ¾ dl potatismjöl

Fyllning

Dekoration

  • 1 msk florsocker
  • 0 kg färsk mango
  • 0 kg passionsfrukt

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna med en elvisp till ett fast skum. Tillsätt sockret gradvis och fortsätt vispa tills blandningen är skinande och maränglik. Tillsätt krossade hasselnötter och potatismjöl till marängen. Blanda försiktigt.
  2. Bred ut degen på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 175°C i ca 12 minuter. Låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa ihop kvargen och grädden. Smaksatt med vaniljsocker. Bred ut fyllningen på bottenplattan, lämna 5 cm tom från överkanten. Fördela de hackade nektarinerna ovanpå fyllningen. Rulla försiktigt ihop med bakplåtspapper. Lägg på ett serveringsfat och låt stelna kallt en stund innan servering.

Dekoration

  1. Dekorera med florsocker och frukten.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.