Fortsätt till innehållet
Rulltårta med sylt och grädde

Rulltårta med sylt och grädde

Rulltårtan är en smakrik och mångfacetterad bakelse som går att variera i oändlighet med olika fyllningar. Den kan avslappnat serveras direkt från skärbrädan eller garneras i portioner eller som en hel tårta för festligare stunder.

Rulltårta med sylt och grädde

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Rulltårta

  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl sylt t ex hallon, jordgubb eller blåbär

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser. Sikta ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör lätt.
  2. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200° i ca 10 minuter.
  3. Häll på lite socker. Låt svalna något och vänd sedan upp kakan på en plåt med ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
  4. Vispa grädde och vaniljsocker lätt.
  5. Bred sylt på tårtan, lägg på grädden och rulla sedan ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.