Rulltårta med sylt och grädde

Rulltårta med sylt och grädde

Rulltårta med sylt och grädde

Rulltårta med sylt och grädde

Rulltårtan är en smakrik och mångfacetterad bakelse som går att variera i oändlighet med olika fyllningar. Den kan avslappnat serveras direkt från skärbrädan eller garneras i portioner eller som en hel tårta för festligare stunder.

14 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

Rulltårta

4 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
¾ dl
Potatismjöl
¾ dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver

Fyllning

3 dl
1 msk
Vaniljsocker
2 dl
Sylt (ex. hallon, jordgubb eller blåbär)

Gör så här

  1. Börja göra smeten genom att vispa ägg och socker till ett tjockt, lätt skum. Blanda torra ingredienser. Tillsätt dem genom en sil till skummet, rör försiktigt
  2. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Ställ åt sidan på en plåt med sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  4. Vispa grädden och tillsätt vaniljsocker.
  5. På den avsvalnade tårtbotten, applicera först sylten och grädden ovanpå. Slå in lätt i en rulle med bakplåtspapper.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.