Tigerrulltårta

Tigerrulltårta

Tigerrulltårta

En somrig rulltårta med jordgubbssmak som pryds med vackra röda ränder.

12 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

4 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
¾ dl
Potatismjöl
¾ dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
½ msk
Röd gelfärg

Fyllning

2 dl
200 g
1 msk
Vaniljsocker
2 dl
Jordgubbssylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ihop ägg och socker med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan i socker och äggblandningen försiktigt med hjälp av en sil
  3. Ställ undan ca ½ dl degen och färga den med röd gelfärg. Bred ut resten av degen på en bakplåtspappersklädd bakplåt. Lägg den röda degen i en spritspåse, skär ett litet hål i spetsen och forma ränder ovanpå degen. Lägg sedan bakplåtspapper ovanpå degen
  4. Grädda i ca 7 min i ugnen
  5. Vik ut tårtbotten med den randiga sidan nedåt, ta bort bakpappret. Låt svalna
  6. Vispa grädde, kvarg och socker tillsammans
  7. Börja med att breda ut jordgubbssylten över tårtbotten och sedan gräddmassan ovanpå
  8. Rulla ihop lätt med bakplåtspapper
  9. Avsluta med att dekorera tårtan, förslagsvis med vispad grädde, jordgubbar, ätbara blommar och/eller macaronskal
  10. Servera din tigerrulltårta och njut

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.