Fortsätt till innehållet
Rulltårta med vaniljkräm

Rulltårta med vaniljkräm

I det enkla bor det goda! Denna rulltårta med vaniljkräm är inte dekorerad med färger eller symfonier av smaker, men den håller verkligen vad den lovar. En mjuk och saftig rulltårta med mild vaniljsmak lockar både stora som små.

Rulltårta med vaniljkräm

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Rulltårta

  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ¾ dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Vaniljkräm

  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 msk strösocker
  • ägg
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering


Instruktioner

  1. Vispa rumsvarma ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och sikta mer i äggsmeten, rör försiktigt. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i 200°C i ca 8-10 minuter.
  4. Vänd kakan upp och ned på en plåt med sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.

Vaniljkräm

  1. Vispa samman grädde, socker, ägg och potatismjöl i en kastrull.
  2. Koka upp under konstant omrörning. Lyft bort pannan från plattan. Låt svalna och rör ner vaniljsocker.

Garnering

  1. Vispa grädden fast och blanda med kvargen.
  2. Fördela jämt över rulltårtan. Garnera med strössel.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.