Rulltårta med vaniljkräm

Rulltårta med vaniljkräm

Rulltårta med vaniljkräm

Rulltårta med vaniljkräm

I det enkla bor det goda! Denna rulltårta med vaniljkräm är inte dekorerad med färger eller symfonier av smaker, men den håller verkligen vad den lovar. En mjuk och saftig rulltårta med mild vaniljsmak lockar både stora som små.

16 Portioner
1 h
22 ratings

Ingredienser16 Portioner

Rulltårta

4 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
¾ dl
Vetemjöl
¾ dl
Potatismjöl
1 ½ tsk
Bakpulver

Vaniljkräm

2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
2 msk
Socker
1 st
Ägg
2 tsk
Potatismjöl
2 tsk
Vaniljsocker

Garnering

1 paket
1 dl
Valio Laktosfri vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker i rumstemperatur med en elektrisk mixer till ett lätt, fast skum.
  2. Blanda torra ingredienser. Tillsätt dem genom en sil till skummet, rör försiktigt. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i 200 grader i ca 8 minuter.
  4. Ställ åt sidan på en plåt med sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  5. Vaniljkräm

  6. Blanda grädde, socker, ägg och potatismjöl i en kastrull.
  7. Koka upp under konstant omrörning. Lyft bort pannan från plattan. Kyl och tillsätt vaniljsocker.
  8. Garnering

  9. Vispa grädden och blanda med kvargen. Fördela jämt över rulltårtan. Garnera med strössel.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.