
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
10 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
1.75
stjärnor av fem
4 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderRulltårta
- 4 ägg
- 1½ dl strösocker
- ¾ dl vetemjöl
- ¾ dl potatismjöl
- 1½ tsk bakpulver
Vaniljkräm
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk strösocker
- 1 ägg
- 2 tsk potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
1 paket
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 0 kg nonpareller eller annat strössel
Dela recept
Instruktioner
- Vispa rumsvarma ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta mer i äggsmeten, rör försiktigt. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i 200°C i ca 8-10 minuter.
- Vänd kakan upp och ned på en plåt med sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
Vaniljkräm
- Vispa samman grädde, socker, ägg och potatismjöl i en kastrull.
- Koka upp under konstant omrörning. Lyft bort pannan från plattan. Låt svalna och rör ner vaniljsocker.
Garnering
- Vispa grädden fast och blanda med kvargen.
- Fördela jämt över rulltårtan. Garnera med strössel.
Till recepten
Dela recept