Fortsätt till innehållet

Hallongrottor

Hallongrottor är en klassiker på kakfatet som är svår att växa ifrån. Detta recept är enkelt att göra och innehåller ingredienser som ofta finns i skafferiet. Välj laktosfritt smör för laktosfria hallongrottor.

Hallongrottor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Rör samman smör och socker i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om degen känns kletig.
  3. Låt vila inplastad i kylskåp 1 timme.
  4. Rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Gör en fördjupning med tummen i mitten av bollen. Klicka i sylten.
  6. Grädda i 175°C i ca 10-12 minuter i mitten på ugnen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.