Fortsätt till innehållet

Havrekakor

Havrekakor är alltid lika uppskattat att bjuda på. Den här juliga varianter passa lika bra till adventsfikat som på julbordet. Receptet ger lite mjukare varianter som är helt veganska och med andra passar de allra flesta.

Havrekakor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g havregryn
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel, malen
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • 2 dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
  • 2 tsk honung

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel i en djup skål.
  3. Smält margarinet i en kastrull. Vispa ned havredrycken och honungen.
  4. Vispa ned mjölkblandningen i mjölblandningen och rör till en jämn smet.
  5. Klicka ut en matsked smet i taget på ett bakplåtspapper.
  6. Grädda i 20 minuter.
  7. Låt kakorna svalna innan de serveras.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.