Havrekakor

Havrekakor

Havrekakor

Havrekakor är alltid lika uppskattat att bjuda på. Den här juliga varianter passa lika bra till adventsfikat som på julbordet. Receptet ger lite mjukare varianter som är helt veganska och med andra passar de allra flesta.

10 Portioner
45 min
44 ratings

Ingredienser10 Portioner

150 g
Vetemjöl
150 g
Havregryn
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
Honung
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Malen kanel
2 dl
3 msk
Mjölkfritt margarin
1 krm
Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel i en djup skål.
  3. Vispa havredrycken, honungen och det smälta mjölkfria margarinet i en mindre skål.
  4. Häll över mjölblandningen i vätskan och rör till en jämn smet.
  5. Klicka ut en matsked smet i taget på ett bakplåtspapper.
  6. Grädda i 20 minuter.
  7. Låt kakorna svalna innan de serveras.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.