Ingredienser

20 portioner

  • 250 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 4 1⁄2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 st ägg
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 1⁄2 dl kakao
  • 1 1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 200 g mörk choklad
  •     frystorkade hallonbitar

Kärleksmums

Beskrivning

Hur säger man bäst ”Jag älskar dig”? Med kvargmumsiga kärleksmums såklart! Bakade med kärlek – till den man älskar. Länge leve kärleken!

Ingredienser

20 portioner

  • 250 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 4 1⁄2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 st ägg
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 1⁄2 dl kakao
  • 1 1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 200 g mörk choklad
  •     frystorkade hallonbitar

Gör så här:

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst. Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop.
  2. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver och kakao. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
  3. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott. Grädda i cirka 25 minuter.

Glasyr

  1. Värm upp grädde och kaffe i en kastrull. Hacka chokladen fint. Tag bort kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö över frystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kärleksmums


Populära avdelningar